Isabellan mitat ja tiedot

Pursi on kasattu materiaaleista mitä minulla on ollut ja osa olen hankkinut nimenomaan Isabellaa varten. Tällä en saavuttanut välttämättä parasta lopputulosta, mutta aika hyvä pursi siitä tuli. Kovin yksityiskohtaisia tietoja ei ole, mutta näilläkin mittatiedoilla osaava rakentaa toimivan purren. Purren runko on niitattu ja liimattu West System liimalla. Liiman levitin ja hiersin liiman karkealla hiekkapaperilla alumiinin pinnalle. Rakenne on aika vahva

 

isabella_tekninenpiirrustus

 

Takalauta on kaupasta ostettu liimalauta, jonka keskiosaan laminoin jäykisteeksi parikerrosta lasikuitunauha. Lopputulos ei ole verrannollinen kunnolla tehtyyn tehtyyn takalautaa – kaukana siitä, mutta toimii kohtuullisesti. 

Apumaston ja purren kannen heloista kuvia

Nykyiset luistimien mitat ovat 600x120x5mm. Ne ovat toimineet, mutta mitkään hyvät ne eivät ole. Takalankun luistimet ovat liian lyhyet. Luistimet on hitsattu yhteen 100x6mm lattaraudasta ja 20x40mm RH profiilista, jonka toinen kapea sivu on avattu ja lattarauta upotettu profiilin sisälle. Rakenne on vahva, mutta valitettavasti hitsauksen jälkeen luistimet olivat pystysuunnasta katsottuna lievästi kaarevat. Takomalla sain silmämääräisesti aika suoriksi.

 

 

isabella_tekninenpiirrustus_2

Valmis luistin aihioiden välissä

luistin

Luistimen teroitusta.

luisti_teroitus

ja käsihiomavärkkistä lähikuva

hiomakivi_2

Uuden ja vanhan sovittamista… harmaa muoviputki on viemäriputkea.

Kuvista näkee muutamia yksityiskohtia, jotka kertovat jonkin verran ”etukäteissuunnittelun” ja työskentelyn tasokkuudesta. Purren istuimen alapuoli ja ohjaus.

Mastojalan nivel auton raidetangon nivelestä

 

Luistimien kiinnitys ja terän hionta.

Jääpurren etusalko

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close